fredag 4. mars 2011

Overgrepssaken i Horten.97/98

                                      Foto: Terje Pedersen, ANB/Illustrasjon

En u-skole lærer fra Horten, er siktet for grove overgrep mot en tidligere
u-skole-elev i perioden 97/98- Læreren er tidligere siktet og dømt for lignede forhold.
Bistandsadvokat i saken: John Christian Elden, fra elden advokatfirma.

Overgrepssaken er pr.dato (Oktober.2011) nå avsluttet.
I denne saken skal det nå bare søkes om voldsofferserstatning.

Adopsjonssaken (Løten/Hedmark)

Foto: Hedmark Fylkeskommune


(2010) På vegne av si klient, retter søksøkes advokat
Torunn Agtind en erstatningskrav og varsel om sivile
søksmål mot Løten kommune i Hedmark.
Bakgrunnen skal være p.g.a en
godkjenelse av adopsjon i 1991.
Denne saken er pr.dato.nå ( f.o.m Oktober 2011) lagt på is...
og advokaten i denne saken er tatt av fra saken.

Kunne ikke tie om sexovergrep

Publisert: 28.02.2011
Av:Geir Fragell
26-åringen bosatt i Porsgrunn har anmeldt en lærer på en ungdomsskole i nordre Vestfold for grove seksuelle overgrep. Læreren ble pågrepet like før jul og er siktet i saken.

Nytt avhør om sexsiktet lærer

26-åringen som har anmeldt sin tidligere lærer i Vestfold for grove
sexovergrep, skal i dag forklare seg på nytt for politiet.


Publisert: 10.03.2011

M————

Av:Kari G
Foto:Tore Ø. M
(M) har opplevd mye vondt i livet. – Men det vanskelige skal ikke ta meg, forsikrer 25-åringen.
 (—) Det er ikke alle mennesker som setter deg i umiddelbart godt humør. (M) gjør det med sin utstråling, varme og ikke minst toraderspill som fikk (—-) redaksjon til å klappe og smile i takt.

Mistet familien

(M) som opprinnelig er fra  (—) Sør-Amerika kom til  (—) i mai 2008. Han har en lang og vond historie bak seg. Som liten kom han bort fra familien sin i storbyen Medellin og havnet på barne- og fosterhjem før de fant moren hans igjen. Hun ønsket å adoptere ham bort.
– Hun tenkte riktig. Stor søskenflokk og mye fattigdom. Jeg bebreider henne ikke, sier (M) med stort alvor. Men i den tiden opplevde han mye smerte, mishandling, vold. Den første tiden i Norge, og han har bodd flere steder, ble heller ikke lett med mye mobbing og rasisme.

Ikke miste håpet

– Jeg har ikke hatt det godt, men mange har hatt det mye verre enn meg. Man må aldri miste håpet om at livet skal bedre seg. Det vanskelige må ikke ta deg. Ingen skal la seg tråkke ned, mener (M) som kom til Norge som 6-åring med boblende musikk og rytmer i blodet.
Torader, som han har flere av, har han spilt siden barnsben av, men (M) er musikalsk på flere måter, piano, trommer, gitar.
Han elsker alle sjangre musikk, danseband, hip hop, disco, folkemusikk, men toraderen er spesiell. På den spiller han polka, vals, masurka, reinlender. Også julemusikk.
– Det holder jeg på å lære meg nå, ivrer han. For (M) er i ferd med å sette sammen et program han skal reise rundt med, til skoler, kjøpesentre, eldresentre, julemarked. Til alle som vil høre og se han danse.

Fot for rekorder

– Jeg vil opptre så mye som mulig for å utvikle talentet mitt, sier (M) som har Michael Jackson som sitt store forbilde og en egen fot for rekorder.
Til nå har han satt norgesrekord i dans på 65 timer og i torader på 40 timer, noe som har gitt han kallenavn som (—)
I fjor deltok han i tv-programmet (—), men ble syk underveis. Han skal prøve seg igjen, også denne gang med torader og telemarksbunaden som han fikk låne av Husfliden i (—)i fjor.
– Det er jeg veldig takknemlig for, sier han med hånden på hjertet.
Og daglig leder på Husfliden Kjersti N hadde ingen betenkeligheter med utlånet.
– (M) innga tillit fra første stund, sier hun.
Midt i all den musikalske gleden har 25-åringen et budskap han vil fram med.
– Jeg vil fortelle om det som har holdt meg oppe, alt det vonde jeg har opplevd som kanskje kan hjelpe andre. Barn og unge som blir utsatt for mye smerte er det absolutt verste som kan skje, mener (M) som har sin gudstro å lene seg til.
Han har startet på en utdannelse innen kokk og servitør, men vet ikke hva han vil, derfor har han tatt en pause.
– Jeg liker å jobbe med eldre, barn og unge, men er usikker på hva jeg vil bli. Også er det musikken. Den har reddet meg og betyr absolutt mest. Det og en jente fra (et sted  i Telemark)

Herlig ———–

Foto:Finn Jarle Sæle














(M) som opprinnelig er fra Colombia i Sør- Amerika kom til Skien i mai 2008. Han har en lang og vond historie bak seg. Men for fire uker siden ville han ta imot Jesus og be frelsesbønn – på direkte sending i kanal fra Skien.
– Jeg er glad jeg har funnet Jesus, sa (M) til (avisen). Jeg har fred i sinnet, er glad og sover bedre. Nå vil jeg bruke musikken som lever i meg, og mulighetene jeg får når jeg opptrer, til å fortelle om Jesus.
(M)

Fot for rekorderTil nå har han satt norgesrekord i dans på 65 timer og i torader på 40 timer, noe som har gitt han kallenavn som Torader og Danse (—–)
Han skal prøve seg igjen, også denne gang med torader og telemarksbunaden som han fikk låne av Husfliden i Skien.

Som liten kom han bort fra familien sin i storbyen Medellin og havnet på barne- og fosterhjem før de fant moren hans igjen.
Han ble adoptert bort, og kom til Norge som seksåring. Musikalsk som han var, lærte han tidlig å spille trekkespill. Torader, som han har flere av, har han spilt siden barnsben av. Men (M) er musikalsk på flere måter, piano, trommer, gitar.

Han elsker alle sjangre musikk, danseband, hip hop, disco, folkemusikk, men toraderen er spesiell. På den spiller han polka, vals, masurka, reinlender. Også julemusikk.
Midt i all den musikalske gleden har 25-åringen et budskap han vil fram med.
– Jeg vil fortelle om det som har holdt meg oppe, alt det vonde jeg har opplevd som kanskje kan hjelpe andre. Han vil gjerne skrive sin biografi som han har holdt på med siden han var ungdom – og spurte (avisen) om litt hjelp forleden.

Når er Gud min styrke og Jesus min beste venn sier (M).
- Barn og unge som blir utsatt for mye smerte, er det absolutt verste som kan skje, mener (M) som har sin gudstro å lene seg til.

(M)
Han har blitt sviktet mer enn en gang – men aldri gitt opp.
– Jeg leter etter det positive, sier en blid gutt. Han tror at det gode skal seire.
Og nå når jeg hører Jesus til, har jeg fått en hjelp og en styrke som er mye sterkere enn meg, vitner han.o har fått en rekke presseklipp opp gjennom tiden. 25-åringen har utrettet mye. Men livet har ikke vært noen dans på roser.


Rasistiske trusler har også vært med i bildet. Vi er på gaten i Skien, den smilende gutten blir alvorlig når vi snakker om det. prydet hele førstesiden i (————) , samme dag som han ble frelst. De fokuserte på det det norske musikktlanetettalentet fra Colombia, i tlemarksbunad. Vi ser gutten med de varme øynene og det vinnende smilet som ble nummer to i ungdomsmesterskapet i dans i forfjor og som deltok i (tv program) i fjor, men ble syk i underveis.

«Prestespire» ————

Foto: Per Langevei












18-åringen tar sikte på et yrke i kirken. Han er ikke religiøs, men vet av egen erfaring at det er god hjelp å få av kirkens folk. Han har lyst til å gjøre en innsats for dem som har det vanskelig.
Gikk seg vill
– Mange barn og unge har behov for å snakke med en prest. Det er bedre enn å gå til psykolog. Jeg har selv erfart dette og tatt opp personlige ting, sier K. Han er adoptivbarn og kom til Norge som syvåring. En ren tilfeldighet førte ham til Norge.
Han forteller at han vokste opp i Columbia i Sør Amerika, i en fattig familie med mange barn. En dag gikk han seg vill. Han ble tatt hånd om plassert på barnehjem. Hans foreldre ville ikke hente ham fordi de mente han hadde det bedre der han var. Han bodde på flere forskjellige barnehjem og opplevde i denne tiden å bli
både slått og banket opp.
Så ble han adoptert og kom til (——) som syvåring. Heller ikke der ble livet enkelt for gutten.
Truet på livet
– Jeg ble offer for rasisme, ble mobbet og banket opp, og fikk drapstrusler.
– Hvordan er livet ditt i dag?
– Det har blitt mye bedre. Men jeg trenger fortsatt å snakke med noen om mine opplevelser fra barndommen. Jeg bærer minnene med meg hele tiden, sier 18-åringen.
Hvis han velger å utdanne seg til prest, vet han at det ikke vil bli vanskelig å få jobb. Biskopen kunne fortelle ham at det er desperat mangel på prester her i landet. Det uteksamineres 15 færre prester i året enn behovet tilsier.
Gir folk et håp
Hun kunne ikke love fete lønninger til de unge, men understreket at det å være ansatt i kirkelig tjeneste er ekstremt meningsfylt. Man hjelper folk til å få håp. Man er så nær folk både i glede og sorg som det er mulig å være. Det er kanskje det største. Dessuten har man frihet til å snekre sin egen hverdag, sa biskopen. Hun tilføyde at det for alle stillinger innen kirken er nødvendig med et personlig engasjement, et kall fra Gud.
– Da jeg var på deres alder, visste jeg ikke hva jeg skulle bli. Jeg begynte som lærer. Men da jeg ble 40 ble det for meg et kall å bli kateket, sa biskop L. R. D.
I går besøkte hun  (en) videregående skole for aller første gang.

Knivtruet —————–

Foto: Fotograf/Vestfold











Mens travle folk på handletur passerte, ble S og K sji
kanert og truet med kniv av fire unggutter ved hovedinngangen til Sjøsiden kjøpesenter.

Den uhyggelige episoden fant sted på etter middagen lørdag 27. mai kort tid før senteret stengte. S  (16), K (17) og  (13) hadde litt før sittet på senterets kafé i underetasjen da fire unggutter kom bort til dem.
– De begynte å plage oss og kalte oss «nigger». Vi gikk etterhvert ut, og da kom de etter oss og fortsatte å plage oss, forteller S og KM, som er adoptert fra henholdsvis Sri Lanka og Colombia.
– Ute ved hovedinngangen begynte guttene å dytte K og meg, de lugget meg og spyttet meg i ansiktet, og så dro de opp en lommekniv og begynte å komme med knivspissen rett ved magen min, fortsetter S.
– Da ringte jeg til politiet med mobiltelefonen min. Men der sa de at de ikke kunne komme fordi de ikke hadde noen ledige folk å sende. Det synes jeg var dårlig, sier K, og S.

Redd

– Ja, jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kunne komme, det var jo alvorlig, og det skjedde rett ned i gata for politistasjonen, så det var ikke langt unna, skyter hun inn.
15-åringen ble i likhet med sine to venner svært redd da dette hendte, og lettelsen var derfor stor da hennes far klokken 18.00 kom kjørende for å hente henne.
– Da guttene så bilen hans, sluttet de med en gang. Men da jeg dro, gav de meg fingeren. Det er første gang noe slikt har skjedd med meg. Jeg har blitt mobbet, men jeg har aldri blitt truet med kniv før. Dessuten, det var jo ved hovedinngangen dette hendte, så det var folk som gikk ut og inn hele tiden og som så det som skjedde, men ingen gjorde noen ting. Det er noe av det som sjokkerte oss mest med dette, sier S.
– Dessuten er guttene som mobbet og truet oss bare i 12 års-alderen, jeg vet hvem de er, de går på barneskolen. Men de må stå til ansvar for det de har gjort, fremholder KM.

Mye rasisme

Han forteller at han har opplevd mye rasisme her i kommunen og i Horten.
– Jeg har opplevd rasistisk mobbing både på barneskolen og på ungdomsskolen, og har fått høre ting som «hvorfor reiser du ikke tilbake dit du kom fra», og jeg er blitt truet, sier KM.
Tenåringene håper den uhyggelige episoden på Sjøsiden kan få folk til å tenke og få øynene opp for rasismen som fortsatt finnes her i kommunen til tross for tiltak som er blitt iverksatt den senere tiden.
– Det går ikke an at det fortsetter slik som nå, slår de to ungdommene fast.

Vårt Land

Vårt Land
Foto:VL

Norge Idag

Norge Idag
Foto:Norge Idag

Tv visjonnorge

Tv visjonnorge
Foto:Tv visjonnorge

P4,Lyden av Norge

P4,Lyden av Norge
Foto:P4

Dagbladet (2004)


Adoptivbarn med traumer blir ikke fanget opp


http://www.dagbladet.no/dinside/2004/07/08/402590.html


Av. Dagbladet


(NTB)

Aftenpostent 2004/2005

Adoptivbarn sviktes - havner i problemerhttp://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article824440.ece

Skjuler traumene

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article824438.ece

Av.Haakon E. Eliakssen

Adoptivbarn med traumer blir ikke fanget opp

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1067860.ece


Tønsbergs Blad

Aftenposten

Aftenposten
Foto:Aftenposten

VG

VG
Foto:Vg

Dagbladet

Dagbladet
Foto: Dagbladet

Nrk

Nrk
Foto:Nrk

Tv2

Tv2
Foto:Tv2

Porsgrunns Daglad

Porsgrunns Daglad
Foto:Pd

TA

TA
Foto:TA

Varden

Varden
Foto:Varden

HA

HA
Foto:HA